Палачинки - икономичен вариант

Няма човек, който поне веднъж да не е закусвал с добре познатите ни палачинки. Има ги в много варианти - с прясно мляко, американски, немски, дори съм срещала рецепта за палачинки с кисело мляко. Разнообразието е голямо, а пълнежа - по ваш вкус. Със сирене или със сладко - те са винаги вкусни. Предлагам ви един по-икономичен вариант.

Икономични палачинки


Необходими продукти:

1-2 яйца
2 ч.ч брашно
вода
1 щипка сол
1 щипка сода бикарбонат
масло или олио за пържене
мармалад, течен шоколад, сирене или каквото обичате за гарниране


Разбиваме яйцето. Към него прибавяме около една чаена чаша вода. След това постепенно прибавяме брашното. Ако стане прекалено гъсто сложете още вода. Целта е да се получи накрая гладко тесто, гъсто колкото боза. Подправете със щипка сол и още толкова сода. В тиган се слага малко мазнина - няколко капки олио или много малко масло и след като загрее добре се изсипва от сместа толкова, че да покрие дъното на тигана. Изпържваме палачинките от двете страни и гарнираме по желание.
SHARE

Светлана

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 коментара:

  1. Бях чувала и за този вариант. Май им казват още "студентски палачинки", нали са и по-икономични. =)
    Изглеждат чудесно твоите. Поздрав, Светле!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И това име им подхожда. :) На мен ми харесват повече така, с прясно мляко става някак по-жилави и освен за закуска понякога могат да минат и за вечеря. :))
      Благодаря ти, Гери! :)

      Изтриване