Пълнени домати с яйце и сирене

През лятото, дори и да нямаме нищо приготвено за обяд или вечеря, с налични продукти може да спретнем нещо набързо. 

Пълнени домати с яйце и сирене

 

Такава е и тази рецепта, която се приготвя лесно, а резултатът е вкусно и леко ястие, което е много подходящо в горещите дни. Рецептата е следната:


Необходими продукти:
5-6 домата, може и повече
5-6 яйца
200 г сирене
малко сол на вкус
няколко листенца босилек
 
Доматите се издълбават, посоляват се малко и се поставят с отвора надолу, за да се отцеди излишния сок. Поставяме ги в тавичка и след това в тях слагаме малко от сиренето, което трябва да е натрошено. Капваме в тях много малко мазнина, за да не станат сухи отвътре и поръсваме с нарязан на ситно босилек (може и сух). Накрая във всеки домат чукваме по едно яйце. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути.
По желание може се настърже кашкавал или да се използва друг вид сирене - моцарела, например.

Няма коментари