Чушки бюрек на фурна

Есента не е моят сезон. Единственото нещо, което обичам през този сезон е ароматът на печени червени чушки - месести, много сладки и с толкова много възможности да бъдат приготвени по апетитен начин. 
Днешният вариант също е такъв. Освен вкусна, тази рецепта е и много бърза за приготвяне. Бих я поставила в графа аламинути през работната седмица. Единствено трябва да имате предварително изпечени червени чушки и вечерята ще е почти готова.
Подобна рецепта за чушки бюрек може да откриете и в блога Casa Perfetta, където снимките са още по-апетитни и сами говорят колко вкусно може да е това ястие, в което си спестяваме пърженето.

Необходими продукти:

около 10-12 печени червени чушки
около 200 г краве сирене
2 яйца
пресен копър и босилек

за заливката:
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
2 с.л. брашно
щипка сода бикарбонат
кашкавал по желание

Чушки бюрек на фурна

Чушките са предварително почистени от дръжките и семките, изпечени и обелени, като е препоръчително да са средни по размер.
Приготвяме сместа, като разбиваме яйцата, намачкваме сиренето с вилица и разбъркваме добре. Подправяме със ситно нарязан копър, босилек, може и с листенца мащерка.
Разбъркваме добре. Сместа трябва да е доста гъста, ако не е - добавете още сирене. Ако не ви достигне, може да разбиете още едно яйце и да приготвите още малко плънка.
Пълним всяка чушка с помощта на малка лъжичка. Подреждаме чушките в намазана с олио тава. Поливаме с малко олио и всяка чушка.
Накрая заливаме чушките със заливката, за която разбиваме добре яйцата, киселото мляко, брашното. Добавяме и щипка сода за хляб, за да стане по-пухкава заливката. По желание поръсваме с настърган кашкавал.
Печем ястието в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

SHARE

Светлана

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 коментара:

  1. Светле, и моят сезон не е... Ама заради такива ястия си има чар и студеното време. :)
    Поздрави с пожелания за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз пък харесвам есента Светле :) Единствено не ми харесват дъждовните и дни.
    Но бюрекът на фурна си го харесвам през всички сезони :) Твоят е очарователен и направо ме подгони глад миличка :)

    ОтговорИзтриване
  3. И аз харесвам есента, че даже ми е любим сезон :)
    Бюрек на фурна е едно от нещата, които ми харесват много. Особено в дните когато нямам време за готвене и висене над тиганите. Слагаш всичко във фурната и забравяш, че готвиш!
    Аз поръсвам и кашкавал отгоре - още по - вкусно става.
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  4. Любима рецепта,Светле!Често я приготвям,особено за гости,но такава заливка не съм й правила,благодаря за споделеното,ще опитаме непременно в този вариант!Прегръдки с пожелание за ведър октомври!

    ОтговорИзтриване
  5. Есента е моят сезон, а и предложението ти е точно по мой вкус...
    Благодаря, Светле - много красиво изглежда, а и много вкусно и ароматно съчетание.
    Поздрави за теб и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Много вкусно, Светле!
    Един от най-любимите ми аромати е този на печени чушки:)

    ОтговорИзтриване