Пълнено пилешко филе с моцарела и босилек

Крехко пилешко, овкусено с ароматни и свежи подправки, а отвътре се подава разтичащо се сирене и аромата на листенцата пресен босилек.
С пилешко филе могат да се приготвят всякакви ястия от този тип. Може да се използват разнообразни видове сирена, които да се настържат, да се добавят сушени домати или маслини. 
Вместо моцарела може да използвате кашкавал, но босилекът в рецептата не ви съветвам да го заменяте или да си го спестявате, защото той парфюмира неутралното като вкус пилешко и заема почетното си място в тази рецепта. :)
Бих определила ястието и като аламинут, тъй като времето за приготвяне отнема не повече от 30 минути, така че през делничен ден с не толкова дълъг списък от продукти и минимално въртене около печката може да имате вкусна домашна вечеря.

Пълнено пилешко филе с моцарела и босилек

Питки "Кученца"

Домашни хлебчета, оформени като кученца, които могат да се превърнат в интересна закуска за малки и пораснали деца. Тези питки са поредното доказателство как с една идея, която обикаля виртуалното пространство, можем да разнообразим и украсим своята храна. Не е задължително нещо да е пипкаво и отнемащо време, за да успеем да изненадаме както своите близки, така и себе си. Аз също бях изненадана колко лесна за реализиране е тази идея, така че не отлагайте толкова дълго реализирането й, както направих аз, а разнообразете кръглите хлебчета за домашни сандвичи, като ги оформите по по-интересен, но също толкова лесен начин. :)

Питки Кученца

Чушки бюрек на фурна

Есента не е моят сезон. Единственото нещо, което обичам през този сезон е ароматът на печени червени чушки - месести, много сладки и с толкова много възможности да бъдат приготвени по апетитен начин. 
Днешният вариант също е такъв. Освен вкусна, тази рецепта е и много бърза за приготвяне. Бих я поставила в графа аламинути през работната седмица. Единствено трябва да имате предварително изпечени червени чушки и вечерята ще е почти готова.
Подобна рецепта за чушки бюрек може да откриете и в блога Casa Perfetta, където снимките са още по-апетитни и сами говорят колко вкусно може да е това ястие, в което си спестяваме пърженето.

Чушки бюрек на фурна

Хлебчета с босилек

Пухкави хлебчета с аромат на масло, скрили в себе си и свеж босилек, който все още, макар и малко носталгично, напомня за слънчевите дни. А ако си приготвите тези хлебчета няма как да не се замечтаете от аромата на прясно изпечен хляб. Несравним за мен аромат! Мисля, че съм го споменавала безброй пъти, но ще продължавам да го твърдя. :) 
А тези слънчеви хлебчета могат да са допълнение към вкусното основно или да си приготвите с тях домашен сандвич. А дори и просто с малко сирене също са перфектни. 

Хлебчета с босилек