Пилешки руладини със спанак и извара

Домашната храна може да бъде вкусна и същевременно лесна за приготвяне. Вярно е, че след изморителен работен ден е трудно да намериш сили да напазаруваш, да измислиш какво точно да сготвиш, но понякога с малко на брой продукти, подправки, които се намират в почти всеки дом, може да приготвиш перфектна вечеря. А вече е пролет, така че и гарнитурата е ясна - зелена салата.

Olympus ме зарадваха със своята покана и предоставени продукти, за което им благодаря! 
Тяхната кампания "Малката черна престилка" е инициатива, чрез която се надявам да вдъхновим повече жени да приготвят домашни ястия и въпреки заетото и натоварено ежедневие по-рядко да прибягват до използването на полуфабрикати и готови храни.


Да приготвиш лесна и вкусна вечеря, например, не е непосилна задача, ако използваш качествени продукти и потърсиш вдъхновение в някой кулинарен блог!

Необходими продукти:

2 броя пилешко филе - около 700 г
1 ч.л. смлян кориандър
сол, черен пипер на вкус
галета за овалване
3 с.л. олио 

за плънката:
200 г извара Olympus
около 250-300 г спанак
100 г настърган кашкавал Olympus
щипка настъргана лимонова кора
черен пипер на вкус

за соса:
цедено кисело мляко Olympus
стръкчета копър

Разрязваме пилешкото на две, а след това и през средата, така че да се отвори и да се оформи като пеперуда и да се сложи плънката. Овкусяваме го със сол, черен пипер, кориандър.
Почистваме спанака от дръжките - използваме само листенцата. Бланшираме го за 2-3 минути във вряла вода. Изплакваме го със студена, изцеждаме го от излишната вода с ръце и го нарязваме на ситно. Смесваме изварата и спанака, настъргваме кашкавал и ароматизираме с малко настъргана лимонова кора. Разбъркваме добре и подправяме с черен пипер.

 
Разпределяме малко от плънката върху филето, завиваме на руло и забождаме с клечки за зъби, за да не изтече плънката.


Овалваме филетата в галета и пържим до готовност в силно сгорещен тиган с малко олио.
Накрая махаме клечките и поднасяме с цедено кисело мляко, подправено със ситно нярязан копър.


SHARE

Светлана

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 коментара:

  1. Ох, че си сладка! Великолепна рецепта, много обичам такива руладини. Аз съм фен на тяхната извара и редовно я използвам! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Поли! :) Не обичам да се показвам особено много на снимки, но заради каузата нямаше как да откажа. Досега не бях опитвала изварата им, но вече когато ми се наложи да ползвам, ще разчитам на техния продукт.
      Прегръдки и за теб!

      Изтриване
  2. Прекрасна престилка, мила ми Светле!!!Радвам се за теб, че Олимпус са откликнали на поканата ти. Относно рецептата, нямам думи - богата на желязо, вкусна и чудесна вечеря. Поздрави вкъщи! От Катя!

    ОтговорИзтриване
  3. Браво, Светле!
    Чудесна рецепта, с чудесни продукти!
    И чудесен манекен на престилката:))!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Веси! :) С хубави продукти, се получават и чудесни резултати. :)

      Изтриване