Пудинг с чия и ягоди

Дойде ред и на новата порция рецепти с ягоди в блога. За съжаление, тази година не можем да се похвалим с хубави ароматни и сладки ягоди по пазарите. Все по-често срещам надписи български ягоди и да се чуди човек как ягодите са с размер на малък розов домат. От три ягоди може да се направи цял десерт, буквално... 
За днешния десерт съм подбрала по-малки ягоди, надявайки се в тях ГМО-то да е по-малко, за да не ми развалят здравословния десерт. А той наистина попада в графа "здравословно".

Пудинг с чия и ягоди

Тарталети с карамелизиран лук и козе сирене

Отдавна не съм показвала рецепти в блога и затова днес ще компенсирам тази липса с едно ястие, което приготвих доста отдавна и може би е по-подходящо за по-зимните и есенни дни, особено в комбинация с чаша хубаво бяло вино. Може да поднесете тези тарталети като основно за лека вечеря или като предястие на своите гости. Приготвянето е много бързо и лесно, тъй като използваме готово бутер тесто. Ако сте кулинарни ентусиасти, може да приготвите домашно маслено тесто.
Накратко имаме много хрупкава основа, сладникав вкус от лука и накрая по-соленото сирене се балансира чудесно. :)

Тарталети с карамелизиран лук и козе сирене

Плетен козунак с локум

С тази публикация искам да ви честитя празника! Христо Воскресе, приятели и читатели на блога! Бъдете здрави и благословени!
Вчера (1-ви май) блогът стана на цели четири години. 
От първата публикация за бисквитена торта досега броят на рецептите e вече 205, а приятелите на блога са над 100. Благодаря на всички, които посещават блога и споделят впечатлението си за тази или онази рецепта в коментарите. Понякога нямам никакво вдъхновение за снимане и писане, макар че не съм спирала на готвя, но така или иначе, въпреки тези спадове в настроението искам да продължа да показвам какви съм ги надробила и сготвила. :)
Снимките са далеч от вдъхновяващата естетика и красота на кулинарната фотография, но след курса по кулинарна фотография, който Олимпус ми подари, отново се запали искрата на вдъхновението. Нямах възможност да опиша огромното си вълнение преди и след курса в отделна публикация, затова съчетавам всичко в една.
И тъй като е Великден, затова тази година почерпката ще е с козунак.

Плетен козунак с локум