Благородно "Да помогнем на Галимир"

Здравейте, приятели и читатели на моя блог! :)
Рядко си позволявам в блога да пиша за неща, които са ме докоснали, развълнували, разплакали, разгневили, вдъхновили... Рядко споделям с вас за мои преживявания, освен, ако не са в сферата на кулинарията и не са свързани с рецепти. 
Но днес е различно!
Днес е 6-ти септември! На днешния ден сме извоювали своето териториално съединение и сме доказали на света, че заедно може да постигнем много повече! 

Много повече от това да се убиваме като мравки по пътищата на нашата красива родина, много повече от това да гледаме как някой бива бит посред бял ден, а ние стоим мълчаливо отстрани, много повече от това да учим децата си на агресия, вместо на правилно насочване на техния интелект и енергия...
За някои от вас, може би, днес е просто един ден от седмицата, за който знаете, че е празник и че няма да ходите на работа, планували сте пътуване или мързелуване и това ви е достатъчно. 
Може и да не знаете какви събития точно са се случили на днешни ден, но е необходимо да се замислим поне за няколко минути над това защо "Съединението прави силата". 
 Вярвам, че на всеки се е случвало в една или друга степен да приема, това, което има за даденост. Да не го оценява, докато не настъпи определен момент в живота му, в който е необходимо да се бори, да вярва и да е търпелив. 
Галимир е младо и усмихнато момче, което преминава през такова житейско препятствие, в което му е необходима подкрепата на цялото ни общество.
С общи усилия може да му помогнем за събиране на средствата, които са му необходими за лечение в Турция.
Вярвам, че когато сме единни и влагаме енергията си в правилна посока, в нещо благородно,  ставаме по-добри, по-удовлетворени от себе си, че сме подали на някого ръка. 


Може да помогнете на Галимир чрез превод по неговата сметка или чрез PayPal:

Дарителска сметка на Галимир Георгиев

IBAN: BG63PRCB92301048874810
BIC: PRCBBGSF
PayPall: g.georgiev939@abv.bg 

Докато разглеждате, например, потока от клюки и новини във фейсбук, пиейки сутрешното си кафе, може да споделите неговата страница:Да помогнем на Галимир.



На 9-ти и 10-ти септември на събитието "Аз събуждам България" е организиран и търг, чиито средства, ще бъдат преведени в полза на каузата Да помогнем на Галимир.
Началото на това мащабно събитие е от 9:30 в Южен парк в София. Повече информация за събитието, може да намерите в официалната страница на проекта: Аз събуждам България. 
Отидете и благородно в полза на Галимир дарете!

И не на последно място ви предлагам и  идеята за организиране на благотворителен базар в офиса, което е не по-малко благородна! 
Питали ли сте се колко часа стоите зад компютъра в офиса, взирайки се в монитора?
Ако отделите половин час от работното си време за цялата работно седмица, може да помогнете на някой, който има нужда от средства, било то за лечение, било то за дрехи или храна.
Повечето от вас, може би, вкъщи имат книги, които няма да прочетат повторно, може всеки да вземе по една такава книга, да я остави с цел благотворителност, а друг колега, например, да си я купи, като средствата, които се съберат, разбира се, са предназначени за благотворителност. 
Така направихме и ние. 
Повечето колеги донесоха ненужни книги, някои от тях отидоха при други притежатели и така събрахме една неочаквано за мен сума, която след това преведохме по сметката на Галимир.


Моя милост се включи с приготвени домашни малки мъфини. 
Ако тази идея, допада и на вас, организирайте си подобни базари и на работното място, а средствата може да дарите на посочената по-горе сметка.


Силно вярвам в нашето обединение около подобни каузи, човешки, сърдечни, стоплящи душата ни и откъсващи ни от рутината и безразличието.

Ако си прочел края на моята дълга публикация, си разбрал посланието ми, замислил си се поне малко и си осъзнал, че заедно може да си бъдем полезни един на друг. Не е необходимо да е Коледа, за да стават чудеса, не е необходимо и да е Великден, за да повярваш в доброто.
Нужна е само една искра, за да запалим пожара на промяната и за да си помагаме в трудните моменти!

Няма коментари