tag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post4112369499878792866..comments2023-09-19T10:34:56.193+03:00Comments on Кулинарни фантазии: Обърнат сладкиш с ябълки и карамелСветланаhttp://www.blogger.com/profile/10682737466039076735noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-38122884430758384972021-11-02T22:51:08.903+02:002021-11-02T22:51:08.903+02:00Невероятни сте! Страхотна публикация! Браво на авт...Невероятни сте! Страхотна публикация! Браво на авторът! Поздрави и успех с развитието на този блог!<br />☛ <a href="https://w-seo.com/%d1%83%d0%b5%d0%b1-%d0%b4%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d0%b9%d0%bd" title="Изработка на професионални блогове, бизнес сайтове и онлайн магазини" rel="nofollow">Дигитална агенция </a> Висео <br><br />☛ <a href="https://digitalenmarketing.com" title="Интернет маркетинг" rel="nofollow">Дигитален маркетинг</a><br><br />☛ <a href="https://edin.click" title="На един клик разстояние" rel="nofollow">Един Клик</a><br><br /><br /><br />С пожелание за успешно развитие на проекта!<br />☛ <a href="https://iwomanbox.com" title="Грижа за жената" rel="nofollow">Дамско издание </a> Iwomanbox.com <br><br />☛ <a href="https://internetmagazini.com" title="Интернет маркетинг" rel="nofollow">Интернет магазини</a><br><br />☛ <a href="https://deva.bg" title="На един клик разстояние" rel="nofollow">Deva.bg</a><br> електронно издание за модерната жена<br />Viseohttps://www.blogger.com/profile/16209856062318553153noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-11604424841245515922016-12-10T10:07:08.984+02:002016-12-10T10:07:08.984+02:00Благодаря ти за милите думи! Радвам се, че се е по...Благодаря ти за милите думи! Радвам се, че се е получил и ти е харесал! :)<br />Не съм го приготвяла сиропиран до сега и затова не мога да ти бъда много полезна. В случая сладкишът трябва да се обърне, докато е още горещ, за да не стегне карамела. При сиропирането знам, че се спазва правилото - студен сладкиш, горещ сироп или в случая трябва да е горещ сладкиш, студен сироп. Винаги първо оставям сладкишите да изстинат преди сиропирането. Не съм много сигурна да не се получи накрая глетав и да е като недопечен. <br />Пропорциите на сиропа зависят от теб - колко сочен искаш да е самия сладкиш - аз бих сложила 1/2 ч.ч вода и 2-3 с.л. захар най-много. Имай предвид, че има карамел, захар в блата и затова сиропът трябва да се съобрази с колко захар да бъде, за да не е прекалено сладък накрая целия сладкиш. <br />Опитай и ако се получи добре и сиропиран, ще се радвам да се споделиш отново! :)<br /><br />Поздрави!Светланаhttps://www.blogger.com/profile/10682737466039076735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-47965476562766817132016-12-08T11:39:23.961+02:002016-12-08T11:39:23.961+02:00Получи се чудесен сладкиш, макар че съм абсолютно ...Получи се чудесен сладкиш, макар че съм абсолютно начинаеща!!! Благодаря, че споделяте идеите и уменията си, за да могат желаещи като мен да се учат!<br />Ако реша да го изпробвам и сиропиран, как да го направя, какви са пропорциите?<br />Благодаря Ви отново и приятен ден.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-23436479810990661332016-11-24T10:16:52.691+02:002016-11-24T10:16:52.691+02:00Както, каза снощи шеф Юлия Панджерова - "дос...Както, каза снощи шеф Юлия Панджерова - "достоен за сладкарска витрина"!Поздрави на всички! От Катя!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-64506404258630040782014-09-20T16:06:01.410+03:002014-09-20T16:06:01.410+03:00Правя този сладкиш от години.Правила съм го и с пл...Правя този сладкиш от години.Правила съм го и с плодовете на компот от кайсии, праскови и с ябълки също. Когато правя с компот и го сиропирам. Невероятно вкусен десерт. Радвам се че има хора като Вас да предоставят подробно написани рецептите за да може всеки който има желание да го направи. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-56701892223469752142014-03-31T11:41:07.326+03:002014-03-31T11:41:07.326+03:00Радвам се, че оценявате литературния ми талант, ко...Радвам се, че оценявате литературния ми талант, който използвам, за да пиша подробно рецептите си, така че и най-неопитният кулинар да ги разбере. :) А не бих препоръчала да се намазва със сметана - защото няма да се усеща вкуса на плодовете и карамела от тежката сметана. Обръща се веднага след изпичане, защото иначе ще трябва да стържете карамела от тавата.<br />Не задължавам никого да следва стриктно рецептата, но и не разбрах от коментара Ви дали сте направили сладкиша и какъв точно е проблемът?Светланаhttps://www.blogger.com/profile/10682737466039076735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-81774744338768865982014-03-31T09:42:12.723+03:002014-03-31T09:42:12.723+03:00Малко е смешно,че използваме толкова излишно щедро...Малко е смешно,че използваме толкова излишно щедро литературните си таланти ,за да напишем една нищо и никаква рецепта,позната от 100 години...Но щом авторът има време за губене - нека е така...Включвам се не само от спортен сарказъм,но и за да добавя:Хубав става сладкишът,ако се опече " днес",а се объща върху подносът " утре" и след това се намаже с разбита сметана ,подсладена с пудра захар.Опитайте. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-33286425604400802202013-11-01T18:20:55.318+02:002013-11-01T18:20:55.318+02:00Благодаря ви за милите думи! :)
Кате, радвам се, ч...Благодаря ви за милите думи! :)<br />Кате, радвам се, че ти е харесал този сладкиш! <br />Зори, и аз не бих чакала уикенда, защото вкусът си заслужава! :)<br />Хубави почивни дни! :)Светланаhttps://www.blogger.com/profile/10682737466039076735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-34387511641337333622013-11-01T14:15:56.097+02:002013-11-01T14:15:56.097+02:00Светле, мен ако питаш, няма нужда да е събота или ...Светле, мен ако питаш, няма нужда да е събота или неделя следобяд, мога да го хапвам по всяко време на денонощието!<br />Много е сочен и златист!<br />Поздрави!Zornitsa Nikiforovahttps://www.blogger.com/profile/14060435473369926852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-24103828943155866162013-10-24T09:48:28.661+03:002013-10-24T09:48:28.661+03:00Добави в списъка,за които говорихме! Благодаря ти,...Добави в списъка,за които говорихме! Благодаря ти,мила ми Светле,че за пореден път ми показа още едно твое сладко изкушение!Вземам си парче за прекрасно начало на деня!<br />Хубав ден,слънчево настроение и много поздрави!<br />От КатяAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-49274759217584530142013-10-23T17:17:18.283+03:002013-10-23T17:17:18.283+03:00Благодаря ти, Роси! :) Не съм експериментирала с д...Благодаря ти, Роси! :) Не съм експериментирала с други плодове, само с праскови/нектарини съм го правила и яла, а вече и с ябълки.<br />По рецептата на майка ми също се сиропира, но аз пропуснах тази стъпка. :)<br />Хубава вечер! :)Светланаhttps://www.blogger.com/profile/10682737466039076735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-48808688881264197192013-10-23T17:14:26.681+03:002013-10-23T17:14:26.681+03:00С удоволствие те черпя с парченце, Дани, а кафенце...С удоволствие те черпя с парченце, Дани, а кафенцето е от теб! ;)<br />Наистина чудесно се съчетават всички вкусове и става много апетитен сладкиш. :)<br />Поздрави! :)Светланаhttps://www.blogger.com/profile/10682737466039076735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-30721691256560881582013-10-23T17:12:51.148+03:002013-10-23T17:12:51.148+03:00Благодаря, Дани! Радвам се, че ти е харесал! :)
Ху...Благодаря, Дани! Радвам се, че ти е харесал! :)<br />Хубава вечер от мен! :)Светланаhttps://www.blogger.com/profile/10682737466039076735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-27859055282598677542013-10-21T14:59:45.818+03:002013-10-21T14:59:45.818+03:00Най-любим от най-любимите ми е този обърнат сладки...Най-любим от най-любимите ми е този обърнат сладкиш,Светле,с всички възможни плодове.С ябълки също е супер,аз го и сиропирам.<br />Много ти е пухкав и твоя и с хубав слой карамел,прелест!Пожелавам успешна нова седмица!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-42467362856413984292013-10-20T08:17:21.115+03:002013-10-20T08:17:21.115+03:00Канелата и карамела са чудесно допълнение за ябълк...Канелата и карамела са чудесно допълнение за ябълковия сладкиш Светле!<br />А аромата от печенето му го прави неустоимо вкусен! С удоволствие бих си хапнала парченце с кафенце :)<br />Хубав неделен ден!gogolinahttps://www.blogger.com/profile/04910913713293694585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-49340138523723666752013-10-19T20:00:21.312+03:002013-10-19T20:00:21.312+03:00Чудесен вид има и съм сигурна, че е много вкусен и...Чудесен вид има и съм сигурна, че е много вкусен и ароматен! Уютна вечер, Светле!Dani Bhttps://www.blogger.com/profile/02309842102382746949noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-77708846272755024182013-10-19T18:46:22.214+03:002013-10-19T18:46:22.214+03:00А пък вкъщи го правим в праскови или нектарини, ил...А пък вкъщи го правим в праскови или нектарини, или пък с компот от праскови, :) Разчупихме малко рецептата с ябълките. А пък засега сладките идеи доминират над солените. Но и със солени трябва да се реванширам все някога. :)<br /><br />И съм напълно съгласна с послеписа. <br />Хубава вечер и на теб, Гери! :)Светланаhttps://www.blogger.com/profile/10682737466039076735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6111826172140863210.post-63456318564482021302013-10-19T18:27:58.058+03:002013-10-19T18:27:58.058+03:00Вкъщи пък винаги с ябълки го е правела майка ми и ...Вкъщи пък винаги с ябълки го е правела майка ми и аз започнах да експериментирам с различни плодове. Така че ме връщаш в много уютни моменти, Светле. ;)<br />Чудесен е кексът, подкрепям с две ръце! Желая ти още повече време за сладки идеи (и солени ;)) и хубава вечер!<br /><br />П.П. А да имаш време и идеи, но пък да няма как да ги реализираш... Не е по-добре. ;)Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.com